Nicolas van Energie in Huis

Renewable Energy Consultant

Kom jij werken als Renewable Energy Consultant bij Energie in Huis? Als Renewable Energy Consultant geef je potentiële klanten een zo goed mogelijk advies en begeleid je ze met het energiezuinig maken van hun woning. Lees hieronder alles over de functie en wie weet draag jij straks bij aan de duurzame missie van Energie in Huis: álle woningen in Nederland te verduurzamen!

Renewable Energy Consultant

Wij zoeken een nieuwe collega die gedreven is om bij te dragen aan de duurzame missie van Energie in Huis: álle woningen in Nederland te verduurzamen!

Julian Reichart over het werken als Renewable Energy Consultant bij Energie in Huis.

Wat ga je doen

Werken bij Energie in Huis

Als Renewable Energy Consultant sta je aan de frontlinie van de organisatie. Nadat onze potentiële klanten een informatie-aanvraag hebben gedaan, inventariseer jij telefonisch wat de specifieke wensen van de klant zijn. Jij hebt snel door wat de klant belangrijk vindt en geeft hier adequaat financieel en praktisch advies op. Bij de getoonde interesse van de klant weet jij urgentie toe te voegen, waardoor de klant niet kan wachten op een offerte. Je maakt afspraken met de klant en gaat aan de slag met het opmaken van een offerte. Je tekent de zonnepanelen op het dak, voegt een warmtepomp toe en berekent de besparing van de zonneboiler. Vervolgens heb je geregeld contact met de klant en neemt hem of haar mee in het aankoopproces. Het aankopen en installeren van de bestelling van de klant kan enkele weken duren, ondertussen hou je telefonisch en per mail de klant op de hoogte van de vorderingen. Het gaat om deals tussen €5.000,-en €30.000,-euro per klant, deze duurzame investeringen wil jij zo goed mogelijk begeleiden!

Energie in Huis

Energie in Huis is hét duurzame energiebedrijf van de toekomst: wij maken in één klap woningen energiezuinig. Dit doen we door energiezuinige producten, financiering en subsidie slim te combineren. Onze organisatie is jong en bestaat uit ongeveer 50 medewerkers, maar wij groeien mega hard!

Team Energie in Huis

Het sales team bestaat uit +/-15 sportieve medewerkers die allemaal hard werken, elkaar helpen en vastberaden zijn de organisatie naar een hoger niveau te tillen. Wekelijks organiseren wij kennissessies, workshops en trainingen zodat ook iedereen up-to-date is van de trends in de duurzame energie en van onze producten. Je wordt opgeleid tot specialist van deze energiesystemen.

Lennart Breeschoten
Ik vind het vooral belangrijk om in mijn werk ook écht actief iets toe te voegen aan de wereld om mij heen. Zo geeft het voldoening om te zien hoe veel uitstoot je hier kunt voorkomen door huishoudens te helpen met verduurzamen. Een groot deel van mijn functie hier bestaat uit mensen wegwijs maken in de wereld van verduurzaming, en het is heel leuk om handvatten te kunnen bieden om dit in de praktijk te brengen.

Lennart Breeschoten - Renewable Energy Consultant

Dit ben jij

 • Ervaring op het gebied van sales, relatiebeheer of Customer Succes
 • Excellente communicator en kan goed luisteren en inspelen op je gesprekspartner
 • Jij wilt verschil maken en heb affiniteit met duurzaamheid/techniek
 • Minimaal 32 uur per week beschikbaar
 • Woonachtig in Amsterdam of omstreken
 • Commercieel, praktisch en resultaat gedreven, maar ook enthousiast en een doorzetter!

Jose van de Water
Het leukste aan het werk als Renewable Energy Consultant bij Energie in Huis vind ik de klanten. Je helpt een klant met een goed advies uitbrengen. Het is fijn dat je betrokken bent bij het hele traject. Wanneer je dan aan het eind van het traject een energiezuinige woning hebt met een blije klant, dan ben ik tevreden.

José van de Water - Teamlead

Wij bieden

 • Werken in een easy-going en informele omgeving met ruimte, vrijheid en verantwoordelijkheid
 • Salaris op basis van je ervaring + bonuspakket
 • Een stimulerende sales functie binnen een innovatieve scale-up. Energie in Huis biedt vrijheid en autonomie om zorg te dragen over verschillende projecten
 • Een baan met impact. Jij draagt namelijk bij aan het verbeteren van ons klimaat
 • Ruimte en zelfstandigheid om jezelf te ontwikkelen, zowel privé als op professioneel vlak
 • Een hypermodern kantoor samen met andere start-en scale-ups boven de A10 in Amsterdam West!
 • Maar er is meer: bootfeestjes, bedrijfshockey/voetbal, opleidingstrajecten, borrels, fresh fruit in the office en andere leuke evenementen!

Meer weten of solliciteren?

Past de functie Renewable Energy Consultant bij jou? Of wil je meer weten? Neem contact op of loop even binnen bij ons op kantoor.

Contactpersoon
Nicolas Lefrandt
Bel ons
Mail ons
Kom langs
Joan Muyskenweg 22
1096 CJ Amsterdam

Vergelijkbare vacatures

Is de vacature voor Renewable Energy Consultant nét niet wat je zoekt? Wie weet past een van deze vergelijkbare vacatures beter bij je.

Customer Succes Agent

Weet jij als geen ander wat je moet doen om van klanten fans te maken? Wellicht is de functie Customer Succes Agent iets voor jou.

Lees meer
Operations Specialist

Begeleid jij straks het proces na verkoop en schakel je met installateurs en leveranciers? Dan is de functie Operations Specialist iets voor jou.

Lees meer
Familie van der Weijden

Familie van der Weijden - Zwaag

Ik heb 5 verschillende leveranciers van zonnepanelen met elkaar vergeleken. Energie in Huis scoorde niet alleen goed op de prijs, maar ook qua informatievoorziening, reactiesnelheid en bij de aftersales deden ze het super. Ik heb nu 12 panelen liggen en het is een feest om elke dag op je app te zien hoeveel stroom je opwekt. Met andere woorden: hoeveel geld je op dat moment verdient. Het is een pittige investering maar er kan geen spaarrekening of beleggingsfonds tegenop. Bij mij is het rendement ongeveer 16,5% per jaar. Kortom, ik ben superblij met deze investering en ook met de kwaliteit en service van Energie in Huis. Helemaal top.

Beoordeling: