Jr. Renewable Energy Consultant

Jr. Renewable Energy Consultant

Kom jij werken als Jr. Renewable Energy Consultant bij Energie in Huis? Als Jr. Renewable Energy Consultant geef je potentiële klanten een zo goed mogelijk advies en begeleid je ze met het energiezuinig maken van hun woning. Lees hieronder alles over de functie en wie weet draag jij straks bij aan de duurzame missie van Energie in Huis: álle woningen in Nederland te verduurzamen!

Wij zoeken een nieuwe collega die gedreven is om bij te dragen aan de duurzame missie van Energie in Huis: álle woningen in Nederland te verduurzamen!

Julian Reichart over het werken als Renewable Energy Consultant bij Energie in Huis.

Wat ga je doen?

Als Renewable Energy Consultant sta je aan de frontlinie van de organisatie. Nadat onze potentiële klanten een informatie-aanvraag hebben gedaan, inventariseer jij telefonisch wat de specifieke wensen van de klant zijn. Jij hebt snel door wat de klant belangrijk vindt en geeft hier adequaat financieel en praktisch advies op. Bij de getoonde interesse van de klant weet jij urgentie toe te voegen, waardoor de klant niet kan wachten op een offerte. Je maakt afspraken met de klant en gaat aan de slag met het opmaken van een offerte. Je tekent de zonnepanelen op het dak, voegt een warmtepomp toe en berekent de besparing van de zonneboiler. Vervolgens heb je geregeld contact met de klant en neemt hem of haar mee in het aankoopproces. Het aankopen en installeren van de bestelling van de klant kan enkele weken duren, ondertussen hou je telefonisch en per mail de klant op de hoogte van de vorderingen. Het gaat om deals tussen €5.000,-en €30.000,-euro per klant, deze duurzame investeringen wil jij zo goed mogelijk begeleiden!

Renewable Energy Consultant

Energie in Huis

Energie in Huis is hét duurzame energiebedrijf van de toekomst: wij maken in één klap woningen energiezuinig. Dit doen we door energiezuinige producten, financiering en subsidie slim te combineren. Onze organisatie is jong en bestaat uit ongeveer 50 medewerkers, maar wij groeien mega hard!

Team Energie in Huis

Ik vind het belangrijk om in mijn werk ook écht actief iets toe te voegen aan de wereld om mij heen. Zo geeft het voldoening om te zien hoe veel uitstoot je hier kunt voorkomen door huishoudens te helpen met verduurzamen. Een groot deel van mijn functie hier bestaat uit mensen wegwijs maken in de wereld van verduurzaming, en het is heel leuk om handvatten te kunnen bieden om dit in de praktijk te brengen.

Jelle Stekelbos - JREC

Dit ben jij

 • 1-3 jaar ervaring op het gebied van sales, relatiebeheer of Customer Succes of een goed verhaal
 • Excellente communicator en kan goed luisteren en inspelen op je gesprekspartner
 • Jij wilt verschil maken en heb affiniteit met duurzaamheid/techniek
 • Minimaal 36 uur per week beschikbaar, voorkeur voor 40
 • Woonachtig in Amsterdam of omstreken
 • Commercieel, praktisch en resultaat gedreven, maar ook enthousiast en een doorzetter!
Het leukste aan het werk als REC bij Energie in Huis vind ik het contact met de klanten. Je helpt een klant door een goed advies uit te brengen. Het is prettig om betrokken te zijn bij het hele traject. Wanneer je dan aan het eind van het traject een energiezuinige woning hebt met een blije klant, dan ben ik tevreden. Verder heb ik door kunnen groeien binnen de organisatie en zijn er mogelijkheden om zowel interne als externe opleidingen te volgen.

José van de Water - Teamlead Renewable Energy Advice

Wij bieden

 • Werken in een easy-going en informele omgeving met ruimte, vrijheid en verantwoordelijkheid
 • Salaris op basis van je ervaring + variabele beloning gebaseerd op prestaties
 • Een stimulerende sales functie binnen een innovatieve scale-up. Energie in Huis biedt vrijheid en autonomie om zorg te dragen over verschillende projecten
 • Een baan met impact. Jij draagt namelijk bij aan het verbeteren van ons klimaat
 • Ruimte en zelfstandigheid om jezelf te ontwikkelen, zowel privé als op professioneel vlak en een duidelijk groeipad
 • Een hypermodern kantoor samen in een start-hub in Amsterdam-Zuid
 • Maar er is meer: bootfeestjes, bedrijfshockey/voetbal, opleidingstrajecten, borrels, fresh fruit in the office en andere leuke evenementen!

Meer weten of solliciteren?

Past de functie Jr. Renewable Energy Consultant bij jou? Of wil je meer weten? Neem contact op of loop even binnen bij ons op kantoor.

Contactpersoon
Nicolas Lefrandt
Bel ons
Mail ons
hr@energieinhuis.nl
Kom langs
Joan Muyskenweg 22
1096 CJ Amsterdam

Onze vacatures

Is de vacature voor Jr. Renewable Energy Consultant nét niet wat je zoekt? Wie weet past een van deze vergelijkbare vacatures beter bij je.

Begeleid jij straks het proces na verkoop en schakel je met installateurs en leveranciers? Bekijk dan de functie Operations Specialist.

Lees meer

Weet jij als geen ander wat je moet doen om van klanten fans te maken? Wellicht is de functie Customer Succes Agent iets voor jou.

Lees meer