Over Energie in Huis

Wat is Energie in Huis? 


Energie in Huis maakt het verduurzamen van de woning voor iedereen mogelijk. Dit doen we door een zo breed mogelijk scala aan verduurzamingsoplossingen aan te bieden. Met zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen, isolatie en HR++ cv-ketels, heb je altijd een mogelijkheid om te verduurzamen. We zoeken er ook de voordeligste financiering bij als je wil, zodat je de verduurzamingsoplossing kunt betalen met de besparing op uw energierekening. Zo kan echt iedereen verduurzamen en daarmee woningwaarde en energielabel verbeteren. Wie wil nu niet meer comfort in huis halen en iedere maand geld overhouden?  

Waarom moet ik kiezen voor Energie in Huis? 


Energie in Huis zorgt ervoor dat je een product krijgt dat past bij jouw woning. Zonnepanelen zijn namelijk niet voor elke woning de beste oplossing. Isolatie wordt vaak over het hoofd gezien maar is een slimme keuze als de woning nog niet geïsoleerd is. Ook zonneboilers en warmtepompen zijn soms een betere keuze dan zonnepanelen. Wij geven je dus een onafhankelijk advies. Uniek aan Energie in Huis is daarnaast onze financieringsservice waarbij we je kunnen helpen met het vinden en afsluiten van de meest voordelige financiering. Je ontvangt van ons een helder totaalplaatje in de vorm van een persoonlijk aanbod.

Voor wie is Energie in Huis? 


Energie in Huis is voor iedereen met een koopwoning beschikbaar. Via het moederbedrijf van Energie in Huis, Suniverse, zijn ook oplossingen voor woningcorporaties bespreekbaar. 

Hoe verschilt Energie in Huis van andere leveranciers? 


Energie in Huis heeft verstand van verduurzamen en hoe je dit het beste kunt betalen. Je krijgt van ons altijd de beste optie voor jouw situatie. Andere leveranciers leveren vaak maar één product en raden daarom geen andere producten aan die beter passen in jouw situatie. Daarnaast beschikken de experts van Energie in Huis over een AFM-vergunning. Onze financieringsadviezen voldoen dus aan de eisen die de AFM hieraan stelt - onder andere dat de adviezen volledig onafhankelijk zijn - en worden uitgevoerd door speciaal daarvoor opgeleide medewerkers.

Aanvragen

Hoe gaat een aanmelding in zijn werk?

Na je aanmelding op de website, bellen wij je op een moment dat voor jou uitkomt. Daarna inspecteren wij op afstand of je woning geschikt is voor zonnepanelen, een zonneboiler, een warmtepomp, een HR++ CV ketel, isolatie of een combinatie hiervan. Wij gebruiken bijvoorbeeld software waarmee we via straat- en satellietbeelden kunnen zien of je dak geschikt is voor zonnepanelen of zonnecollectoren. Soms vragen we of je een foto wilt sturen van hoe het huis er van binnen uitziet. In bijzondere gevallen vindt een schouw bij jou thuis plaats. Na de woningscan sturen we een aanbod op maat met daarin de voorgestelde maatregelen, de verwachte opbrengst en een indicatie van de besparing. In het persoonlijk aanbod vind je ook meer informatie over onze financieringsservice. 

Kan ik ook gebruikmaken van Energie in Huis bij een huurwoning? 

Helaas is het niet mogelijk voor huurders om rechtstreeks bij Energie in Huis te bestellen. Uw woningcorporatie kan wel contact opnemen met Suniverse, het moederbedrijf van Energie in Huis, om de mogelijkheden voor huurders te bespreken.  

Ik heb al zonnepanelen, kan ik dan alsnog een offerte aanvragen? 

Zeker! Ook als je al zonnepanelen hebt kun je energie besparen met onze andere producten. Al onze producten zijn namelijk oplossingen die onafhankelijk van elkaar aangesloten kunnen worden. We zetten graag vrijblijvend op een rij hoe jij energie kunt besparen in je woning.

Offerte

Wanneer ontvang ik de offerte?

We nemen in principe binnen twee werkdagen telefonisch contact met je op om je voorkeuren door te spreken, waarna je binnen één week na aanvraag de offerte ontvangt. In de lente en herfst kan het wat drukker zijn, waardoor de wachttijd kan oplopen. Als dat het geval is, brengen we je uiteraard op de hoogte.

Hoeveel ga ik besparen? 

Hoeveel je uiteindelijk gaat besparen, hangt van verschillende factoren af. Wij rekenen dit altijd zo nauwkeurig mogelijk voor je uit als we een persoonlijk aanbod voor je samenstellen. Op onze productpagina staat meer informatie over de besparing, of vraag onze brochure aan.

Wat moet ik doen om maximaal te besparen?

Niet iedere woning is op dezelfde manier te verduurzamen. Energie in Huis biedt een aantal producten aan om te verduurzamen die over het algemeen in één dag te installeren zijn. Hiermee kunnen we bijna alle woningen verduurzamen. Als je helemaal energieneutraal wilt wonen raden we je aan om ook eens te kijken op de website van Woningconcepten of Huis vol Energie voor inspiratie.

Hoe kan ik ingaan op de offerte?

Je kunt de overeenkomst uitprinten en per post versturen naar Energie in Huis, Postbus 63200, 1005 LE te Amsterdam. Veel makkelijker is het om hem te printen, te ondertekenen, te scannen en per e-mail te versturen naar

Financieringsplan

Wat is een financieringsplan?

Energie in Huis vindt dat verduurzamen en energie besparen voor iedereen beschikbaar moet zijn. Ook als je daar zelf niet in kunt of wilt investeren. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om de energiebesparende maatregelen te kunnen financieren. Bijvoorbeeld de Energiebespaarlening van de overheid of een lokaal fonds van de gemeente of provincie. Energie in Huis zet gratis en onafhankelijk alle mogelijkheden op een rij die voor jou van toepassing zijn en waar je aan de eisen voldoet. 

Hoe weet ik dat ik daadwerkelijk de beste deal krijg bij Energie in Huis?

Energie in Huis is een onafhankelijk adviseur en bemiddelaar. We vinden het namelijk belangrijk dat ook huishoudens die niet zelf kunnen investeren een mogelijkheid hebben om hun woning te verduurzamen. Een afhankelijke adviseur zou de door de overheid gestimuleerde financieringen nooit adviseren, terwijl deze juist vaak erg voordelig zijn. Energie in Huis zet wel alle mogelijkheden voor je op een rij. Hier zit gegarandeerd de voordeligste optie voor jou tussen. 

Waarom zou ik gebruik maken van een financieringsoplossing voor duurzame energie?

Door je huis te verduurzamen bespaar je fors op je energiekosten. Daarnaast levert het extra comfort op en een hoger energielabel - dus ook hogere woningwaarde. Met onze financieringsoplossingen betaal je de maatregelen per maand. Wat je per maand betaalt is vaak veel minder dan wat je iedere maand op uw energierekening bespaart. Zo houd je dus geld over. 

Ergens anders worden de producten verhuurd. Wat zijn de verschillen met wat jullie bieden?

In ons financieringsplan vind je leningen die speciaal bedoeld zijn voor duurzame energie. Als je een product koopt en een lening gebruikt om dit te betalen wordt dit ook wel financial lease genoemd. Voor bijvoorbeeld auto's is dit heel gewoon. Een andere financieringsmogelijkheid is om te huren. Dit wordt wel operationele lease genoemd. We lichten de verschillen graag toe:

Financial lease
 •  U wordt direct eigenaar
 •  U kunt btw terugvragen op zonnepanelen en gebruik maken van subsidies voor warmtepompen of zonneboilers
 •  Ook mogelijk voor producten die niet te verwijderen zijn uit de woning (onroerende zaken), zoals isolatie.
 •  Altijd vervroegd af te lossen (bijvoorbeeld bij een verhuizing)
 •  U weet altijd precies waar u aan toe bent
 •  Optionele service pakketten. Als u dit niet wilt, betaalt u er ook niet voor
Huren
 •  Verhuurder blijft eigenaar
 •  Niet mogelijk om btw terug te vragen of gebruik te maken van subsidies
 •  Niet mogelijk voor producten die niet te verwijderen zijn uit de woning (onroerende zaken), zoals isolatie.
 •  Installatie over te kopen tegen marktwaarde, niet tegen de restwaarde
 •  Mogelijk wordt de huur jaarlijks geïndexeerd, waardoor de huur over een paar jaar hoger kan zijn
 •  Verhuurder verantwoordelijk voor storingen en onderhoud.

Waarom bieden jullie geen huurproduct aan? 

Huren is veel minder voordelig dan de financieringsoplossingen in ons financieringsplan. Dit heeft een aantal oorzaken. Als je zelf koopt en gebruik maakt van een lening uit ons financieringsplan, kun je gewoon gebruik maken van de btw-teruggaaf en subsidies. Als je huurt, kun je dit niet. De verhuurder kan slechts beperkt gebruik maken van subsidies. De hogere kosten zie je terug in een hogere huur. Daarnaast hebben de leningen uit ons financieringsplan een zeer lage rente, omdat ze speciaal zijn voor het verduurzamen. De verhuurder betaalt vaak een hogere rente of moet zijn investeerders een hoger rendement bieden. Dit leidt ook tot een hoger maandbedrag bij huren.

Kan ik de opdracht annuleren als ik niet in aanmerking kom voor financiering? 

Ja, dit is geregeld in de algemene voorwaarden. Op het moment dat het niet lukt om een passende financiering voor je te regelen kun je de opdracht geheel vrijblijvend annuleren.

Hoeveel verdient Energie in Huis aan het financieringsplan?

Energie in Huis biedt het financieringsplan geheel onafhankelijk als gratis service aan. Op dit moment heeft namelijk een groot deel van de Nederlandse gezinnen onvoldoende geld om te kunnen investeren in duurzame energie. Energie in Huis vindt het belangrijk dat heel Nederland verduurzaamt, ook de mensen die dat op dit moment niet kunnen. Door deze barrière weg te nemen, kunnen deze huishoudens ook verduurzamen en genieten van meer comfort en een hogere woningwaarde. 

Kan ik de rente op een financiering aftrekken in box 1?

De financiering voor duurzame energie wordt door de overheid in de meeste gevallen hetzelfde behandeld als een hypotheek. Dit is omdat het doel van de financiering is om uw eigen huis te verbeteren met energiebesparende maatregelen. Hierdoor kun je in de meeste gevallen de rente aftrekken in box 1 van je belastbaar inkomen. 

Beschikt Energie in Huis over een AFM-vergunning?

Ja, Energie in Huis is een handelsnaam van Suniverse B.V. en is geregistreerd als financieel dienstverlener met een vergunning voor het adviseren en bemiddelen van consumptief krediet. Je kunt onze vergunning vinden in het register voor financiële dienstverleners van de Autoriteit Financiële Markten. 

Zonneboiler

Wat is een zonneboiler? 

Een zonneboiler zorgt ervoor dat de warmte van de zon gebruikt wordt om tapwater te verwarmen. Met de zonnecollectoren op je dak, verwarm je bijvoorbeeld het water voor je badkamer en keuken.  

Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonneboiler bestaat uit één of meerdere zonnecollectoren die op je dak worden geplaatst en een opslagvat (boiler). De zonnecollector is een aluminium container die met een glasplaat afgedekt is. Hierin zit een koperen plaat die zonne-energie absorbeert en de warmte opneemt. Via een rondstromende vloeistof (biologisch afbreekbaar glycol) wordt de warmte die de zonnecollector heeft opgevangen naar het boilervat geleid. In dit vat geeft de glycol warmte af aan het leidingwater via een warmtewisselaar. Het opslagvat slaat de opgenomen zonnewarmte op tot het moment dat je warm water nodig hebt.

Wat levert een zonneboiler op?

Met een zonneboiler verwarm je tapwater via de zon. Hierdoor hoeft je cv-ketel minder tapwater te verwarmen en verbruik je minder gas. Een gezin van 4 tot 5 personen verbruikt gemiddeld 645 m3 gas per jaar voor het verwarmen van tapwater. Hiervan kan 370 tot 510 m3 per jaar bespaard worden met een zonneboiler, afhankelijk van de grootte, ligging en hoek van je dak. Een cv-ketel blijft altijd nodig om het tapwater te kunnen verwarmen in de koude winterdagen. Bij een gasprijs van €0,65 per m3 bespaar je dus €240,- tot €330,- per jaar op je gasrekening.

Hoe weet ik of mijn dak geschikt is voor de plaatsing van een zonneboiler? 

Of je dak geschikt is voor de plaatsing van zonnecollectoren hangt af van verschillende factoren die Energie in Huis op afstand voor je onderzoekt aan de hand van satellietbeelden, kadasterinformatie en luchtfoto's. De zonnecollectoren worden op een gedeelte van het dak geplaatst waar geen obstakels aanwezig zijn. Daarnaast is het belangrijk dat het dak een gunstige ligging heeft en er zo min mogelijk sprake is van schaduwvorming. Ook het type dak is van belang. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk voor ons om een zonnecollector op een rieten dak te plaatsen.

Welk type zonneboiler leveren jullie?

Energie in Huis levert zonneboilers van HR-Solar. Wij bieden collectoren van 1,6 m2 en 2,5 m2. De collectoren van 1,6 m2 zijn even groot als zonnepanelen, waardoor deze er mooi uit zien in combinatie met zonnepanelen. De bijbehorende boilervaten zijn 120 (staand of liggend), 200 (staand of liggend), 300 (staand) of 400 liter (staand). Meer informatie over onze zonneboilers vind je op de productpagina.

Wie moet ik inlichten als ik een zonneboiler laat plaatsen?

Bij het plaatsen van een zonneboiler hoef je niemand in te lichten behalve als je in een monumentaal pand woont. Daarnaast is het verstandig om contact op te nemen met je verzekering om na te gaan of de installatie automatisch verzekerd als onderdeel van de opstalverzekering van je woning of dat je hier apart actie voor dient te ondernemen.

Wat voor invloed heeft een zonneboiler op mijn cv-ketel?

Het plaatsen van een zonneboiler zorgt ervoor dat je cv-ketel minder vaak gebruikt wordt doordat de zon het water verwarmt. Je cv-ketel blijft wel functioneren als achtervang voor de gevallen waarin uw opslagvat leeg is. Je zit dus nooit zonder warm water.

Is iedere cv-ketel geschikt voor een zonneboiler?

Gaskeur NZ-label

Met een zonneboiler krijgt je cv-ketel ineens warm in plaats van koud water binnen om te verwarmen voor tapwater. Voordat zonneboilers bestonden, konden cv-ketels dit niet aan. Als je cv-ketel dit wel aankan, kun je dit zien aan de Gaskeur-sticker die erop zit. Staat hier "NZ Naverwarming Zonneboiler" tussen, dan is je ketel geschikt. Het kan zijn dat je nog een oude cv-ketel hebt die dit niet aan kan. Het is in dat geval slim om de cv-ketel te vervangen, ongeacht of je van plan bent om een zonneboiler te nemen. De nieuwste HR++ cv-ketels hebben een hoger rendement en gebruiken dus minder gas voor dezelfde hoeveelheid warmte.

Kan ik met een zonneboiler ook mijn huis verwarmen?

Er bestaan zonneboilers die je ook aan kunt sluiten op je verwarmingssysteem om je huis te verwarmen. De besparing op de gasrekening is dan niet veel hoger dan bij een zonneboiler voor alleen tapwater. Dit komt doordat je huis met name in de winter wordt verwarmd; de koudste en minst zonnige dagen van het jaar. De zonneboiler slaat dan onvoldoende warm water op om ook nog warmte af te kunnen geven aan het verwarmingssysteem. Omdat de hogere aanschafprijs en installatiekosten eigenlijk geen extra besparing opleveren, biedt Energie in Huis deze systemen niet aan. Je hebt in dit geval veel meer aan een warmtepomp of isolatie om gasgebruik voor je verwarming te besparen.

Heb ik recht op subsidie?

Bij het kopen van een zonneboiler kun je, zolang er budget is, gebruik maken van de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). De hoogte van de subsidie hangt van het type systeem af. Om het je makkelijk te maken biedt Energie in Huis ook een subsidie-aanvraag service, waarbij wij de subsidie-aanvraag regelen. Vraag hierna bij onze medewerkers als je hierin geïnteresseerd bent.

Hoeveel garantie krijg ik op een zonneboiler?

Alle zonneboilers hebben standaard 2 jaar installatiegarantie en 6 jaar garantie op de collectoren, 5 jaar garantie op het boilervat en 2 jaar op de overige onderdelen.

Zonnepanelen

Wat is een zonnepaneel? 

Een zonnepaneel bestaat uit meerdere zonnecellen. Een zonnecel is een dun plakje materiaal (silicium) dat tussen twee transparante platen wordt geplaatst. Zodra hier zonlicht opvalt, zet de zonnecel zonlicht om in stroom. Deze stroom kan je in je huis gebruiken.  

Hoe werkt een zonnepaneel?

Zonnepanelen produceren stroom zodra er zonlicht op valt. Hoe meer licht er op de panelen valt, hoe hoger de opbrengst. Een zonnepaneel produceert ook energie als het bewolkt is. In dat geval gebruikt een zonnepaneel indirect licht. De zonnepanelen geven de stroom door aan de omvormer. Een omvormer is een apparaat dat de stroom geschikt maakt om in huis te gebruiken.

Wat leveren zonnepanelen op?

Met zonnepanelen wek je zelf elektriciteit op. De stroom die je opwerkt, hoef je niet meer af te nemen van je energiemaatschappij, waardoor je geld overhoudt. Hoeveel stroom je opwerkt hangt af van hoeveel panelen op je dak passen, hoe schuin je dak is en of het dak op het zuiden ligt. Op een gunstig dak leveren zonnepanelen al snel 270 kWh per paneel per jaar op, terwijl ze op een minder gunstig dak altijd nog zo'n 210 kWh per paneel per jaar opbrengen. Bij een stroomprijs van €0,20 per kWh bespaar je dan €42,- tot €56,- per paneel per jaar op je energierekening.

Hoe weet ik of mijn dak geschikt is voor de plaatsing van zonnepanelen? 

Na het aanvragen van een offerte voert Energie in Huis een woningscan uit om te kijken welke producten mogelijk zijn in jouw situatie. Hierbij kijken we ook of jouw dak geschikt is voor bijvoorbeeld zonnepanelen. We gebruiken hier speciale software voor die gebruik maakt van hoge kwaliteit luchtfoto's en foto's vanaf de straat. In sommige gevallen vragen we jou om een foto, maar dat is in de meeste gevallen niet nodig. Wij sturen je dan een persoonlijk aanbod waarin je ziet wat er mogelijk is.
Er zijn wel een aantal soorten daken waarbij we op voorhand al kunnen zeggen dat ze ongeschikt zijn. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk voor ons om zonnepanelen te plaatsen op rieten daken en daken met een ronding erin. Bij een plat dak is het belangrijk dat het dak geschikt is om voldoende ballast te kunnen dragen. Bij schuine daken is het belangrijk dat deze niet op het noorden, noordoosten of noordwesten gericht zijn.

Wie moet ik inlichten als ik zonnepanelen laat plaatsen?

Zodra de installatiedatum bekend is, moet de netbeheerder op de hoogte worden gebracht. Dit kan je gemakkelijk aangeven via www.energieleveren.nl. De regionale netbeheerder zal vervolgens kijken of er een nieuwe meter nodig is, zodat teruglevering van energie geregistreerd wordt. Daarnaast is het verstandig om contact op te nemen met je verzekering om na te gaan of de installatie automatisch verzekerd is als onderdeel van de opstalverzekering.

Wat is een Wattpiek?

Watt is de eenheid van vermogen. Bij een zonnepaneel hangt het geleverde vermogen af van de hoeveelheid zon die erop valt. Daarom is er door fabrikanten onderling afgesproken dat ze aan elk paneel een getal toekennen dat aangeeft welk vermogen dat paneel onder ideale omstandigheden levert. Dit getal is het aantal Wattpiek. Bij het vergelijken van offertes is het zinvol om op te letten of het aantal Wp van het de installatie die wordt aangeboden wel overeenstemt. Kijk dus bij het vergelijken van offertes niet alleen naar het totaalbedrag, maar ook naar de prijs per Wp. Kijk ook of zwarte panelen of blauwe panelen worden geleverd. Zwarte panelen zijn over het algemeen zo'n 3ct per Wp duurder dan blauwe panelen.

Heb ik recht op subsidie?

Vanuit de overheid is er op dit moment geen subsidie beschikbaar voor zonnepanelen. Als je zonnepanelen koopt kan je wel de btw terugvragen door te registreren als zelfstandige ondernemer. Tegen een vergoeding van 99 euro (inclusief btw) kan Energie in Huis het terugvragen van de btw uit handen nemen. In de praktijk kan je daarmee bijna het gehele btw-bedrag over de aanfschafprijs (21%) terugvragen waardoor jouw investering fors lager uitvalt.

Hoe kan ik de opwekking van mijn zonnepanelen zien? 

Nadat de zonnepanelen zijn geïnstalleerd, kan je in de online-omgeving op onze website live de opwekking van de zonnepanelen volgen.  

Heb ik een nieuwe energiemeter nodig?

Dat is afhankelijk van je huidige meter. Veel woningen hebben een draaischijfmeter. Dit type meter kan in veel gevallen teruglevering van energie registreren, maar niet in alle gevallen. Indien er een draaischijfmeter aanwezig is, adviseren wij om deze (kosteloos) te laten vervangen door je netbeheerder. Er zal dan een slimme meter geplaatst worden die de opgewekte energie kan registreren.  

Hoeveel kost een slimme meter?

Als je de zonnepanelen registreert via www.energieleveren.nl, zal de netbeheerder contact met je opnemen om gratis een slimme meter te plaatsen.

Wat is saldering en hoe gaat dit in zijn werk?

Via de salderingsregeling kan de opgewekte stroom van de zonnepanelen worden verrekend met de door jou verbruikte stroom ongeacht het moment van opwekking of verbruik. Als je meer opwekt dan verbruikt wordt de energie teruggeleverd aan het net. De hoofdmeter registreert dit.  

De teruggeleverde energie wordt tot je jaarverbruik tegen hetzelfde tarief verrekend; inclusief energiebelasting, btw en opslag duurzame energie. Lever je meer terug dan dat je verbruikt? Dan ontvang je het overschot per telwerk tegen het voor jou geldende leveringstarief (conformcontract) inclusief btw, maar exclusief energiebelasting en opslag duurzame energie. Kijk voor meer informatie op de website van je energieleverancier. 

Waarom staat er minder stroom verekend op mijn energierekening dan de monitoring aangeeft?

De stroom die opgewerkt wordt door de zonnepanelen wordt eerst in de woning gebruikt. De omvormer of Envoy registreert hoe veel energie er opgewekt is door de zonnepanelen. De energiemeter registreert hoe veel energie er vanuit de woning terug het net in gaat. Er gaat pas stroom het net in als er meer stroom wordt opgewekt dan verbruikt op een specifiek moment. Hierdoor kan het dus zijn dat er minder stroom op de energierekening verrekend wordt dan dat je terug kunt zien in de monitoring. Het verschil tussen deze twee is dus de hoeveelheid stroom die direct in huis gebruikt is.  

Hoe lang is de saldeerregeling gegarandeerd? 

Minister Kamp (Economische Zaken) heeft aangegeven dat de regeling tot 2020 is gegarandeerd en dat daarna een overgangsregeling zal volgen voor bestaande eigenaren van zonnepanelen.

Wat is de terugleververgoeding? 

Een terugleververgoeding is een vergoeding voor het overschot aan teruggeleverde energie. Als je op jaarbasis meer energie teruglevert dan verbruikt, ontvang je het overschot tegen het kale leveringstarief inclusief btw, maar exclusief energiebelasting en opslag duurzame energie.

Omvormers

Wat is een omvormer?

Zonnepanelen wekken gelijkstroom op, echter gebruik je in huis wisselstroom. Daarom moet gelijkstroom eerst worden omgezet naar wisselstroom. Dat is wat de omvormer doet.

Welke omvormer adviseren jullie?

Energie in Huis installeert Enphase micro-omvormers en Growatt string-omvormers. Afhankelijk van jouw situatie adviseren we welke het beste is. Over het algemeen zijn de Enphase-omvormers het voordeligst doordat elk zonnepaneel daarmee maximaal rendeert, er geen ruimte binnenshuis nodig is en het brandveilig is. Echter hebben de Growatt omvormers een vriendelijkere aanschafprijs.

Hoeveel geluid maakt de omvormer?

De Growatt-omvormers produceren minder dan 25 dB geluid. Dit is stiller dan de meeste koelkasten of vaatwassers. Omdat de Enphase omvormers op het dak bevestigd zijn, hoor je ze binnen helemaal niet.

Wat is de levensduur van de omvormer? 

Fabrikant Growatt geeft een productgarantie van 10 jaar op de omvormers, de levensduur is tussen de 10 en 15 jaar. Enphase omvormers hebben een garantie van 20 jaar, maar gaan net zo lang mee als de panelen.

Wat is het verschil tussen een micro-omvormer en een optimizer? 

De overeenkomst is allereerst dat ze onder elk paneel worden geplaatst en zorgen voor minder last van schaduw. Echter worden optimizers bij traditionele stringomvormers (zoals Growatt) geplaatst, waardoor je de nadelen behoudt van brandrisico, storingen die doorlopen naar alle panelen en het geluid. Dit is de reden waarom we wel Enphase micro-omvormers aanbieden, maar geen optimizers bij een Growattsysteem.

Kan ik later nog uitbreiden met zonnepanelen? 

Dat hangt af van de omvormer die je kiest. Als je nu 6 panelen wilt maar later misschien meer, dan raden we Enphase omvormers aan. Op die manier kun je zovaak uitbreiden (of minderen) als je maar wil. Bijvoorbeeld bij de aanschaf van een elektrische auto.

Wat is een Envoy? 

Dat is een apparaat dat de monitoring regelt bij de Enphase micro-omvormers. Hij wordt doorgaans geplaatst in de meterkast. Je kunt daarmee zien wat je opwekt en teruglevert. Er zijn ook Envoy systemen waarbij je ziet wat je verbruikt en wanneer. Als je weet hoeveel je zelf gelijk verbruikt of bijvoorbeeld 's nachts van het net afneemt, kan dat handig zijn in de toekomst. De salderingsregeling kan namelijk gaan veranderen.

Wat betekenen de lampjes op mijn Envoy?

Bij een systeem met Enphase micro-omvormers wordt altijd een Envoy-S geplaatst. Op kastje kunnen verschillende lampjes branden. De precieze betekenis van alle lampjes kunt u in dit document lezen.  

Warmtepomp

Wat is een warmtepomp? 

Een warmtepomp is een apparaat dat gebruik maakt van de energie die aanwezig is in de buitenlucht. Deze energie wordt gebruikt om radiatoren en vloerverwarming te verwarmen. Bij de lucht/water warmtepomp van Techneco - de Elga - wordt de lucht uit de omgeving opgenomen via een buitenunit die buiten de woning wordt geplaatst. 

Hoe werkt een warmtepomp?

Denk bij de werking van een warmtepomp aan een omgekeerde koelkast. In de koelkast is het koud omdat warmte wordt onttrokken. Dat is ook waarom een koelkast zo warm voelt aan de achterkant. Om het omgekeerde te kunnen doen stroomt een koelvloeistof door de buitenunit van de warmtepomp die gemakkelijk warmte opneemt uit de lucht en afgeeft aan het verwarmingswater.  

Wat levert een warmtepomp op?

Met een warmtepomp bespaar je op je gasrekening en kun je het huis op een aangename constante temperatuur houden. Als een warmtepomp juist is geconfigureerd is hij ruim 4x efficiënter dan een bestaande CV-ketel. Vooral bij een groot gasverbruik en een lage temperatuurverwarmingssysteem leidt dit tot een aantrekkelijke besparing.  

Hoe weet ik of mijn huis geschikt is voor de plaatsing van een warmtepomp? 

De warmtepomp is relatief klein en kan naast je cv-ketel worden geplaatst. Als er nog wat ruimte is naast de cv-ketel moet de aanschaf van een warmtepomp geen problemen opleveren. De buitenunit kan buiten aan de muur bevestigd worden of op het dak, afhankelijk van jouw woningsituatie. Onze Renewable Energy Consultants helpen je graag bij het vinden van een geschikte plek.  

Wie moet ik inlichten als ik een warmtepomp laat plaatsen?

Bij het plaatsen van een warmtepomp hoef je niemand in te lichten, behalve als je de buitenunit aan de voorzijde van de woning in het zicht wenst te plaatsen.  

Wat voor invloed heeft een warmtepomp op mijn cv-ketel?

Het plaatsen van een warmtepomp zorgt ervoor dat je cv-ketel minder vaak aan gaat. Je cv-ketel wordt daardoor minder belast. De cv-ketel zal enkel aangaan als de warmtepomp de warmtevraag niet alleen aankan.  

Heb ik recht op subsidie?  

Bij het kopen van een warmtepomp kan je, onder voorbehoud van voldoende budget, gebruik maken van de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE).

Hoeveel ga ik besparen?

De hoeveelheid gas die je kunt besparen met een warmtepomp hangt sterk af van je gasverbruik en de reeds aanwezige installatie voor centrale verwarming (hoog of laag temperatuur, vloerverwarming, etc). In de offerte wordt een indicatie gegeven voor de besparing in jouw woning.

Wat betekenen de lampjes op de binnenunit van mijn Elga?

Op de binnenunit van de Elga zit een display met twee knoppen. De lampjes op het display geven de status van de warmtepomp aan. In dit document leest u de precieze betekenis van de lampjes.  

Hoe ontlucht ik mijn Elga?

Na verloop van tijd kan het zijn dat er lucht gekomen is in de installatie. Hierdoor kan een debietstoring ontstaan. Door deze instructies te volgen kunt u zelf eenvoudig de Elga ontluchten.  

Kan ik mijn Elga uitzetten?

Ja, de Elga kan uitgezet worden zonder dat je in de kou komt te zitten. De Elga kan uitgezet worden door middel van de aan/uit knop op de binnenunit. Zodra de Elga uit staat, neemt de cv-ketel de warmtevraag over. Het signaal van de thermostaat wordt namelijk doorgestuurd via de Elga naar de ketel. Als de Elga uitgezet wordt door middel van de aan/uit knop, kom je dus niet zonder warmte te zitten. Trek nooit de stekker van de binnenunit uit het stopcontact. In dat geval neemt de cv-ketel de warmtevraag niet over en wordt de woning niet meer verwarmd. 

Waar vind ik de handleiding van mijn Elga?

Regelmatig wordt de handleiding van de Elga van Techneco aangepast. Daarom raden wij je aan om op deze pagina van Techneco de meest recente versie van de gebruikshandleiding te openen. 

Isolatie

Wat is spouwmuurisolatie? 

Bij spouwmuurisolatie wordt de ruimte tussen de buitenmuur en de binnenmuur gevuld met Knauf Supafil glaswol. Supafil is witte inblaaswol waarvan de isolatiewaarde redelijk hoog is en de milieubelasting minimaal. Het bedrijf Knauf is een leverancier van Supafil.

Waarom zou ik mijn muren isoleren? 

De isolatie zorgt ervoor dat de warmte in het huis blijft waardoor je minder hoeft te verwarmen en minder tocht ervaart. Je zal een constantere temperatuur in huis ervaren en meer comfort. Als je muren nog niet geisoleerd zijn is het altijd een goed idee om deze - relatief - kleine investering te doen voor veel energiebesparing.

Hoe werkt het? 

In de voegen van de buitenmuur worden kleine gaatjes geboord. Met een machine wordt het isolatiemateriaal in de spouw geblazen of gegoten. Als de spouwmuur gevuld is, worden de gaatjes netjes weggewerkt. Dit is binnen een dag gebeurd en er is geen breekwerk of verbouwing voor nodig. De gevel verandert niet van uiterlijk, en onderhoud is niet nodig. Milieu Centraal maakte een filmpje. Bij Energie in Huis wordt het isoleren uitgevoerd door iemand met ervaring en uit jouw regio. Wij garanderen dat hij zijn werkplek netjes achterlaat.

Hoe weet ik of mijn huis geschikt is? 

Het is allereerst belangrijk dat je een koopwoning hebt en geen appartement. De muren zijn nog niet eerder geisoleerd. Dat laatste hangt vaak af van het bouwjaar. Woningen vanaf 1975 hebben vaak al spouwmuurisolatie. Een technisch inspecteur kan met een camera in de spouw kijken of de spouw na-geïsoleerd is en of er geen vervuiling is.

Hoeveel kost spouwmuurisolatie en wanneer heb ik dat terugverdiend? 

Afhankelijk van wat voor woning je hebt kost het isoleren van de muur ongeveer 1000 euro. Dit heb je - ook afhankelijk van de gasbesparing - binnen 3 tot 4 jaar terugverdiend. Er is (nog) geen tegemoetkoming vanuit de overheid beschikbaar.

Wat als mijn huis toch niet geschikt blijkt te zijn voor isolatie? 

Het kan voorkomen dat we op afstand niet kunnen zien of de muur geschikt is om te isoleren. Als je niet zeker weet of het al eens gedaan is of dat het om een spouwmuur gaat komen wij gewoon langs. Als het niet mogelijk blijkt te zijn vertrekken wij (kosteloos) weer.

Cv-ketel

Wat doet de cv-ketel? 

Een normale cv-ketel regelt de centrale verwarming. Een combiketel verwarmt daarnaast ook het tapwater. Bij Energie in Huis bieden wij enkel combiketels aan.

Welke cv-ketel raadt Energie in Huis aan? 

Wij verkopen enkel de zuinigste hoogrendementsketels. Dat zijn de HR ++ cv-ketels, ook wel HR 107 ketels genoemd. Deze ketels besparen het gebruik van gas. Afhankelijk van de grootte van je huis en je verbruik raden we de ketels van Remeha of Intergas aan. Onze consultants kijken graag naar jouw situatie.

Moet ik ook een hoogrenedementsketel aanschaffen als mijn huidige cv-ketel nog niet aan vervanging toe is? 

Het is voordelig om een HR ++ cv-ketel aan te schaffen als je huidige cv-ketel erg oud is. Soms doet hij het nog prima, maar verbruikt hij enorm veel gas. Met onze ketels bespaar je dan tot 20% gasverbruik.

Is mijn thermostaat geschikt voor de hoogrendementsketel? 

Voor onze cv-ketel is het belangrijk dat je een thermostaat hebt die OpenTherm communiceert. Tegenwoordig kunnen bijna alle thermostaten OpenTherm communiceren. OpenTherm betekent dat zij niet gekoppeld zijn aan slechts één cv-ketel. Indien je een cv-ketel in combinatie met een warmtepomp aanschaft bij Energie in Huis krijg je er een nieuwe Honeywell theromostaat bij.

Werkt de cv-ketel samen met zonneboiler en warmtepomp? 

Al onze producten zijn zo samengesteld dat zij kunnen samenwerken. Zo kan je met één aanbieder energieneutraal wonen!

Wat is een CW-waarde?

Als je een nieuwe cv-ketel aanschaft wordt gekeken naar de CW-waarde en het benodigde vermogen. De CW-waarde bepaalt hoeveel warm water per minuut geleverd kan worden. Het staat voor Comfort Warmwater. Hoe hoger het getal, hoe meer warm water de ketel per minuut kan leveren.

Waar hangt het vermogen van af dat ik nodig heb?

Dit hangt van de grootte van de woning af: hoe groter het huis is, hoe meer energie het kost de woning te verwarmen. Onze consultants helpen je graag met het bepalen welke cv-ketel het beste bij je past.

Krijg ik garantie?

Je krijgt op z’n minst 1 jaar garantie. Ook kan je een voordelig onderhoudscontract afsluiten, wat extra fijn is als je meerdere producten afneemt bij ons. Zie voor de volledige garantievoorwaarden onze algemene voorwaarden.

Installatie

Wat gebeurt er op de dag van installatie en wat moet ik doen? 

Het is handig om op de dag van installatie te zorgen dat je alvast heeft nagedacht over een aantal onderwerpen.  

Als er zonnepanelen of zonnecollectoren geplaatst worden, is het handig als je nadenkt over de locatie van respectievelijk de omvormer en het opslagvat, bijvoorbeeld op zolder. Daarnaast moet de monteur gemakkelijk bij de meterkast of de cv-ketel kunnen om het systeem aan te sluiten. Bij een schuin pannendak zullen onder de dakpannen haken worden gemonteerd en zal er een dakdoorvoer voor de kabel worden gemaakt. Zorg ervoor dat er extra dakpannen aanwezig zijn voor het geval dat enkele dakpannen vervangen moeten worden.

Bij zonnepanelen komt er een kabel van de zonnepanelen naar de omvormer en een kabel van de omvormer naar de meterkast. Het is goed om alvast te bedenken of er bestaande wegen zijn (zoals een schacht of loze leiding) om deze kabels zoveel mogelijk uit het zicht te verwerken. De gehele installatie neemt ongeveer een dag in beslag. 

Als een zonneboiler of warmtepomp geplaatst wordt, is het van belang dat er ruimte naast de cv-ketel vrij is. Daarnaast moet de cv-ketel goed bereikbaar zijn om de zonneboiler of warmtepomp op aan te sluiten. 

Wie komt de zonnepanelen, zonneboiler of warmtepomp bij mij installeren? 

Energie in Huis regelt de installatie. De installateurs die in opdracht van Energie in Huis werken hebben allemaal een NEN1010 en Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA (VOL-VCA) certificaat. Zo monteren ze alles veilig op het dak en dragen er zorg voor dat ook de aansluiting op het net en bestaande cv-installatie veilig is. Ze laten de werkplaats netjes achter en je kunt altijd contact met Energie in Huis opnemen als er iets is.

Betaling

Wanneer moet ik betalen? 

De precieze betaalinstructies staan beschreven in je Persoonlijk Aanbod. Over het algemeen doe je een aanbetaling en betaal je het restant pas nadat het werk is opgeleverd. Als je voor onze financieringsservice hebt gekozen kan het zijn dat we eerst de beschikbaarheid van financiering met je checken voordat we de installatie gaan inplannen en de werkzaamheden starten.

Moet ik ook betalen als het niet lukt om financiering te regelen? 

Nee, het totstandkomen van een passende financiering is een ontbindende voorwaarde in de opdracht die je geeft aan Energie in Huis. Op het moment dat het niet lukt om passende financiering te regelen kan je de opdracht geheel vrijblijvend ontbinden.

Klanten aan het woord

 • Nadat ik in contact gekomen ben met Energie in Huis ging het erg snel. Ik ontving een nette offerte met een goede analyse over het eventuele meerwerk. De monteur heeft het netjes en snel werk geleverd, met 1 woord perfect. Nu alleen nog beleven hoe het rendement zal zijn!
 • Energie in huis is een accurate firma om zaken mee te doen. Prima prijs/kwaliteit verhouding en goede administratieve afhandeling. Voor de afhandeling van de offerte wordt één persoon aangesteld als jouw contactpersoon, hetgeen prima werkt en persoonlijk erg prettig is. De montage werd vakkundig en punctueel uitgevoerd.
  Warmtepomp Familie Mulder
 • Ik heb constant goed contact gehad met Energie in Huis. Ook de installatie is prima uitgevoerd. Ik ben zeker tevreden over Energie in Huis!
  Buitenunit Familie Jissink
 • Vanaf het eerste contact verliep alles zonder enig probleem en bijzonder snel. De medewerkers van Energie in Huis waren bijzonder klantvriendelijk en alle afspraken werden steeds op tijd nagekomen. We zijn zeer tevreden over het gehele proces en raden Energie in Huis zeker aan!
  Buitenunit Familie Ligt
 • Energie in Huis is absoluut de juiste keuze. Zeer vriendelijk, correct en duidelijk wat betreft de werking en aanschaf van een warmtepomp. Een keurige aflevering en vlotte installatie, ook compliment voor de installateur; deze werkte netjes en was erg vriendelijk naar ons toe.
  Buitenunit Familie van Heel
 • De informatie op internet, en wat je later thuis gestuurd krijgt is heel duidelijk en goed leesbaar. Communicatie met Energie in Huis verloopt prima: iedereen is overal van op de hoogte en kan met jou over je wensen praten. De installatie zelf is een plezier om mee te maken: 2 deskundige installateurs die eendrachtig en zeer kundig de machinerie plaatsten! Klasse!
  Warmtepomp Familie Broekhuize
 • "Het contact met de Energie in Huis medewerkers is voortdurend accuraat en plezierig geweest, de installateur heeft de montage en aanleg tot in de puntjes verzorgd. Ik zou Energie in Huis zeker aanbevelen!"
  Warmtepomp Familie Wimmenhove
 • "Na een energiescan te hebben uitgevoerd, kregen we het advies om eventueel een warmtepomp te laten monteren. De offerte van Energie in Huis gaf uiteindelijk de doorslag en mede door de goede communicatie en afspraken is er bij ons inmiddels een warmtepomp geïnstalleerd. Dit is door een locale installateur op vakkundige wijze uitgevoerd, inclusief een goede uitleg over de werking van het systeem. Al met al zeker een aanrader!"
  Buitenunit Familie Kloeze
 • "De afwikkeling via Energie in Huis verliep probleemloos. Er was een goede communicatie. De informatie was op papier en digitaal duidelijk en dekte de lading. De schouw werd door een lokale installateur uitgevoerd en er werden goede afspraken gemaakt over de detaillering van de installatie en de dag van de installatie. Het werk is netjes uitgevoerd ruim binnen de afgesproken tijd."
  Buitenunit Familie Driessen
 • "Wij waren op zoek naar een warmtepomp en zijn zo in contact gekomen met Energie in Huis. Geen enkel moment spijt van gehad! Integendeel zelfs, alles is perfect geregeld. Je wordt goed en tijdig geïnformeerd. De warmtepomp is door een tweetal zeer deskundige monteurs keurig en snel geïnstalleerd. De vloerverwarming is de eerste avond al volledig door de warmtepomp verwarmd. Wij zijn heel erg tevreden!"
  Buitenunit Familie Timmer
 • "Na het aanvragen van offertes bij verschillende leveranciers van warmtepompen was Energie in Huis één van de weinigen met een duidelijke offerte. Onze vragen werden vlot beantwoord en het contact was altijd prettig. Door de combinatie van warmtepomp, cv-ketel en aanpassingen in de watertemperaturen hebben wij een veel aangenamer klimaat in huis tegen minder kosten. Wij zijn dan ook zeer tevreden."
  Buitenunit Familie Westmaas
 • "Ik heb goed contact gehad met Energie in Huis gedurende het hele proces. De afspraak was dat alledrie producten op één dag geinstalleerd zouden worden. Energie in Huis heeft er alles aan gedaan dat te regelen. Alles is perfect gemonteerd, dus ik raad Energie in Huis zeker aan."
  Zonnepanelen Crommentuijn
 • “De zonnepanelen zijn er mooi opgelegd en het installatiebedrijf dacht mee over het aangezicht. Daarom vind ik dat Energie in Huis dit uitstekend geregeld heeft. Ze hebben me ook goed geadviseerd hoe ik het via een groene lening kon financieren. Alles wordt netjes geregeld.”
  Zonnepanelen Familie Eeken
 • "Energie in Huis levert goed geteste producten tegen een scherpe prijs. De panelen zijn mooi symmetrisch op het dak gelegd en functioneren goed."
  Zonnepanelen Meneer Koning
 • "De zonnepanelen zijn er mooi op gelegd en het installatiebedrijf dacht mee over hoe ik de leiding graag wilde hebben voor het aangezicht. 5 sterren voor Energie in Huis. En tevens voor de begeleiding hoe ik het via een groene lening heb kunnen financieren. Alles wordt netjes geregeld"
  Zonnepanelen Meneer Eeken
 • "Energie in Huis regelt alles van A tot Z. Met een snelle en duidelijke offerte tot aan de installatie, inclusief eventuele nazorg."
  Zonnepanelen Meneer Olive
 • "Energie in Huis is een professioneel bedrijf. Ik heb veel contact gehad met een groot aantal medewerkers. Iedereen is behulpzaam en zeer klantvriendelijk. Naast de scherpe prijs is de communicatie een grote pré. De interne processen zijn op orde, want het maakt niet uit wanneer je belt: elke medewerker weet de stand van zaken en waar collega's mee bezig zijn. Bij Energie in Huis heb ik een zonneboiler, warmtepomp en cv-ketel afgenomen. De werkzaamheden werden in 2 dagen uitgevoerd. Alles is zorgvuldig geïnstalleerd en werkt naar behoren. Ik kan Energie in Huis sterk aanbevelen."
  Warmtepomp Meneer Weustink
 • "Ik heb 5 verschillende leveranciers van zonnepanelen met elkaar vergeleken. Energie in Huis scoorde niet alleen goed op de prijs, maar ook qua informatievoorziening, reactiesnelheid en bij de aftersales deden ze het super. Ik heb nu 12 panelen liggen en het is een feest om elke dag op je app te zien hoeveel stroom je opwekt. Met andere woorden: hoeveel geld je op dat moment verdient. Het is een pittige investering maar er kan geen spaarrekening of beleggingsfonds tegenop. Bij mij is het rendement ongeveer 16,5% per jaar. Kortom, ik ben superblij met deze investering en ook met de kwaliteit en service van Energie in Huis. Helemaal top."
  Zonnepanelen Familie van der Weijden
 • "Wij waren op zoek naar een zonneboiler. Via wat surfen op het web zijn we bij Energie in Huis terecht gekomen en daar hebben wij geen spijt van. Zowel het contact voorafgaand aan de offerte, als de installatie is uitgevoerd door zeer vakkundige mensen die precies weten waar ze mee bezig zijn. Alles is tot in de details uitgewerkt en op een professionele manier weggewerkt in de woning. Zelfs tijdens de installatie werd er gebeld of alles naar wens is, top! Nog nooit eerder zo’n goed begeleid project gehad. Nu draait de installatie naar behoren dus wij zijn al aan besparen op ons energie kosten. Ik beveel Energie in Huis zeker aan; een zeer professioneel bedrijf en ze werken hard voor tevreden klanten!"
  Zonnepanelen Meneer Naayen
 • "Bij Energie in Huis kon ik in een keer een HR107-ketel kopen en zonnepanelen. Zo gaat mijn gasverbruik omlaag en wek ik al mijn elektriciteit zelf op."
  Zonnepanelen Mevrouw Ripmeester
 • "We willen best ons steentje bijdragen aan verduurzaming maar zagen op tegen het uitzoekwerk. Energie in Huis zette alles overzichtelijk op een rij. Aanrader!"
  Zonnepanelen bij familie Muller
 • "Natuurlijk: het duurt een paar jaar voor je de kosten hebt terugverdiend. Maar laten we wel wezen: je spaargeld groeit met de huidige rentestand als een naaktslak tijdens een hittegolf, als het al niet vermindert in waarde. Doe dus iets nuttigs met je centjes: investeer in zonnepanelen. Al was het maar om de gedachte dat je duurzaam bezig bent. Omdat je je eigen stroom opwekt. En omdat je uiteindelijk toch een aardig rendement op je investering hebt."
  Zonnepanelen Jan Heemskerk