Alles over omvormers

Een omvormer zorgt ervoor dat energie van de zon wordt omgezet in bruikbare elektriciteit voor je huis. Er zijn verschillende soorten omvormers. Maar hoe weet je welke omvormer geschikt is in jouw situatie?

Ontvang advies op maat
Geen spaargeld

Adviseur Koen legt uit

Welke soorten omvormers zijn er? Wat zijn de verschillen? En waar moet ik op letten bij het maken van een keuze? Onze adviseur Koen legt het voor je uit.

Wat is een omvormer voor mijn zonnepanelen?

Als je zonnepanelen hebt, wil je natuurlijk alle apparaten in je huis laten werken op zonne-energie. Alleen dat kan niet zomaar direct. Zonnepanelen zetten zonlicht om in gelijkstroom. De stroom waar alle apparaten op werken is 230 volt wisselstroom. De gelijkstroom van de zonnepanelen moet dus eerst omgezet worden in stroom die bruikbaar is in je woning. Dat doet de omvormer voor je. En daarom heb je bij zonnepanelen dus áltijd ook een omvormer nodig.

De belangrijkste verschillen

Stringomvormer
Stringomvormers met optimizers
Micro-omvormers
Kenmerken
Eén centrale omvormer in je woning
Eén centrale omvormer in je woning + onder ieder paneel een optimizer
Onder ieder paneel een micro-omvormer
Aanschafprijs
€€
€€€
Stroomopbrengst
Toch opbrengst bij weinig zon
Veiligheid
Stroom panelen naar woning
Hoogvermogen gelijkstroom
Hoogvermogen gelijkstroom
230V wisselstroom
Extra functionaliteit
Aan te sluiten op batterij
Opbrengst bekijken in app
Alleen totaal
Per paneel en totaal
Per paneel en totaal
Levensduur en garantie
Temperatuur omvormer
Hoog
Hoog
Laag
Garantie
10 jaar
12 - 25 jaar
25 jaar

Omvormers voor zonnepanelen bij Energie in Huis

Je kunt kiezen uit 2 typen omvormers: string- en micro-omvormers. Bij stringomvormers worden de panelen in een serie aan elkaar geschakeld. Ideaal als de panelen geen of weinig schaduw vangen. Staat jouw dak wel vaak in de schaduw? Dan zijn micro-omvormers een slimme oplossing, want ieder paneel heeft een eigen kleine omvormer. Zo wek je toch stroom op met de panelen die wel in de zon staan.

Laagste prijs

Stringomvormer

Growatt stringomvormer

Je kunt kiezen uit verschillende stringomvormers. Allemaal zijn ze ideaal voor daken zonder veel schaduw. Met 10 jaar productgarantie en positief getest door Photon Magazine.

Maximale opbrengst

Micro-omvormer

Enphase micro-omvormer

Haal het maximale uit je panelen. Ideaal voor daken met beperkte schaduw. Met extra lange productgarantie van maar liefst 25 jaar. Enphase is wereldwijd de marktleider in micro-omvormers.

Klantervaring: het verhaal van Rob Fritz

We staan voor je klaar

Wil je weten wat zonnepanelen kosten in jouw situatie en hoeveel je daarmee bespaart? Of heb je een andere vraag? We helpen je graag verder.

Ontvang een offerte op maat Bel ons direct
medewerker