Persbericht

Eneco neemt Energie in Huis over om woningverduurzaming te versnellen

Rotterdam, 5 april 2022 - Eneco heeft per 1 april Suniverse overgenomen inclusief het label ‘Energie in Huis’, om klanten voortaan direct te helpen met het verduurzamen van de eigen woning. Vanuit het streven om in 2035 klimaatneutraal te zijn, zet Eneco zich in om met haar klanten sneller van het aardgas af te gaan. Om deze One Planet-ambitie te bereiken en nog beter aan te sluiten op de behoeften van de klant thuis, gaat Eneco voortaan zelf (hybride) warmtepompen, zonnepanelen en zonneboilers aanbieden, optioneel inclusief een financieringsadvies. 

Energie in Huis heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een van de marktleiders van Nederland in duurzame energieoplossingen voor thuis, zowel onder het eigen label als onder het label ‘Eneco Duurzaam Wonen’. Binnen deze samenwerking had Eneco al een minderheidsbelang in het bedrijf. Energie in Huis is nu volledig overgenomen. Dit past bij Eneco’s ambitie om klanten te helpen met het energiezuinig maken van hun woning; van advies tot installatie en onderhoud.

Energieoplossingen
Met warmtepompen, zonnepanelen en zonneboilers kunnen woningeigenaren investeren in het verduurzamen van de woning waarbij tegelijkertijd de energiekosten dalen. Een warmtepomp biedt woningeigenaren bijvoorbeeld een goede optie om minder gas te verbruiken of (op termijn) zelfs helemaal van het gas af te gaan. Eneco biedt deze oplossingen vanaf nu volledig zelf aan om,  met een nog persoonlijker advies, makkelijke financieringsmogelijkheden en een goed op elkaar afgestemde keten, klanten nog beter te helpen.

Niels Bartels, CEO Energie in Huis: "Om de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen af te bouwen is het verduurzamen van woningen belangrijker dan ooit. Door het bundelen van onze krachten met die van Eneco als groene koploper, vergroten we de gezamenlijke impact. Dat is goed voor het klimaat, onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen én een lagere energierekening."

“Een klimaatneutrale energievoorziening; dat is zeker mogelijk wanneer we met elkaar samenwerken. Daarom gaat Eneco voortaan warmtepompen van advies tot installatie zelf aanbieden aan klanten die hun woning willen verduurzamen en tegelijkertijd willen besparen op energiekosten,” Joris de Groot, directeur Consumenten Eneco.

Vragen over de overname?

We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt over de overname door Eneco. Je vindt de antwoorden op de meest gestelde vragen hier.