Interview Woonopmaat bewoners

Laat de zon haar kracht maar geven

Pioniers vanaf het eerste uur

Hun zonnepanelen liggen er nu een jaar en zij zijn er vanaf het begin al heel tevreden over. Na het groot onderhoud aan hun woning zijn zij direct op het aanbod van Woonopmaat ingegaan. “We waren al bekend met zonnepanelen”, vertelt mevrouw Selhorst enthousiast. “In de jaren tachtig kregen wij ons eerste zonnepaneel op ons tuinhuisje. De zonnepanelen uit die tijd waren natuurlijk lang niet zo goed als nu, maar we hadden er toch plezier van.”

Snelle en prettige installatie

“De installatie verliep snel en prettig. Binnen een halve dag waren ze al klaar en de installateurs hebben alles weer netjes achtergelaten,” vertelt meneer Selhorst verder. “In de meterkast hebben zij een kastje geplaatst en overdag branden daar een aantal groene lampjes. Je ziet dan direct wat je opwekt aan energie. Natuurlijk hoef je niet in paniek te raken als de lampjes ‘s avonds rood licht geven, want dan schijnt de zon natuurlijk niet,” voegt hij lachend toe.

bewoners_Woonopmaat

Enthousiaste buren

Mevrouw Selhorst: “De buren zijn ook enthousiast en tevreden met de opbrengst van hun zonnepanelen.” Waarom de hele straat nog niet vol ligt? Ze begrijpen het zelf ook niet. Een vermoeden is er wel. Volgens mevrouw Selhorst heeft het groot onderhoud veel van de bewoners gevraagd, ze willen geen gedoe meer in huis. Aan andere bewoners wil zij echter graag meegeven dat je over de installatie van de zonnepanelen niet hoeft in te zitten:“Alles is prima verlopen. Helemaal top!

Dalende energiekosten

"Daarbij zijn de zonnepanelen van tegenwoordig een stuk krachtiger, vertelt mevrouw Selhorst verder. Nu een jaar na installatie, voel je dat ook echt in de portemonnee. We zien onze energiekosten dalen. Dat is een mooie besparing. Daarnaast vinden wij het ook echt fijn dat we op deze manier bijdragen aan een beter milieu. Wat ons betreft is het dus echt een aanrader: Laat de zon haar kracht maar geven! Waarom zou je er geen gebruik van maken?”

Totale opbrengst van de zonnepanelen van de familie Selhorst sinds 24 september 2019:
2,13 MWh, dit staat gelijk aan 2.130 kWh.
Uitgaande van € 0,21 per kWh levert dit een besparing op van € 447,30.

Woonopmaat_woning