Herroepingsrecht

Zonnepanelen, warmtepomp, cv-ketel en zonneboiler

Als je zonnepanelen, een warmtepomp, een zonneboiler of een cv-ketel koopt is dit inclusief installatie. De wettelijke bedenktermijn van 14 dagen op de dienstverlening van Energie in Huis (waaronder de installatie) gaat in op het moment dat Energie in Huis de bestelling bevestigt. Binnen deze 14 dagen kun je de bestelling kosteloos en zonder opgaaf van reden herroepen. Het herroepingsformulier hiervoor vind je verderop op deze pagina. Wil je na deze 14 dagen de bestelling annuleren? Dan brengt Energie in Huis kosten in rekening voor de afgenomen dienstverlening. De hoogte is afhankelijk van de situatie en het moment waarop je af wilt zien van de bestelling. Kijk hiervoor in onze Algemene Voorwaarden.

De wettelijke bedenktermijn van 14 dagen op de geleverde goederen (zonnepanelen, warmtepomp, zonneboiler of cv-ketel) gaat in op het moment dat de producten bij jou geleverd zijn. In de meeste gevallen is dit de dag waarop ook geïnstalleerd wordt. Wil je binnen deze 14 dagen gebruik maken van het herroepingsrecht? Dan ontvang je het aanschafbedrag minus de kosten van de dienstverlening van Energie in Huis (waaronder de installatiekosten) retour. Als Energie in Huis het systeem demonteert en transporteert, komen de hieraan verbonden kosten voor jouw rekening. Het herroepingsformulier hiervoor vind je verderop op deze pagina. Na ontvangst van het herroepingsformulier nemen wij contact met je op voor het inplannen van een retourafspraak.

Isolatie

Wanneer je een vorm van isolatie koopt, is dit maatwerk. De wettelijke bedenktermijn gaat in op het moment dat Energie in Huis de bestelling bevestigt. Binnen 14 dagen na bevestiging kun je de bestelling kosteloos en zonder opgaaf van reden herroepen. Het herroepingsformulier hiervoor vind je verderop op deze pagina. Wil je na deze 14 dagen de bestelling annuleren en is de isolatie nog niet geplaatst? Dan brengt Energie in Huis kosten in rekening voor de afgenomen dienstverlening. De hoogte is afhankelijk van de situatie en het moment waarop je af wilt zien van de bestelling. Zie onze Algemene Voorwaarden. Na installatie is het niet mogelijk de bestelling te annuleren.

Servicecontracten

Kies je voor een service- & onderhoudscontract of voor een monitoringpakket? Dan heb je 14 dagen bedenktijd vanaf het moment dat je van ons een bevestiging ontvangen hebt. Binnen deze 14 dagen kun je de keuze voor jouw contract herroepen. Indien jouw contract al ingegaan is, ben je enkel het deel van het termijnbedrag verschuldigd voor de dagen dat jouw contract ingegaan is. Heb je ook gebruik gemaakt van services die onderdeel vormen van het contract, dan betaal je deze los. Het herroepingsformulier hiervoor vind je verderop op deze pagina.

Herroepingsformulier

Via deze link kun je het herroepingsformulier downloaden. Je kunt het ingevuld mailen naar vragen@energieinhuis.nl.