Growatt internetverbinding herstellen

Je kunt de opbrengst van jouw zonnepanelen in de app of online-omgeving bekijken. Hiervoor moeten ze verbonden zijn met het internet.

Hieronder vind je het stappenplan om jouw zonnepanelen met Growatt omvormer met het internet te verbinden of de verbinding te herstellen.

lezen

Welk type ShineLink heb jij?

De Growatt omvormer registreert alle stroomopbrengst van jouw zonnepanelen. De omvormer moet verbonden zijn met het internet zodat jij de opbrengst kunt bekijken.

Hiervoor zit in de omvormer een stick en zit een klein Growatt-kastje (de ShineLanBox) aangesloten op je router of modem. Er bestaan twee typen ShineLinks. De sticks in de omvormer zijn verschillend. Welke stappen je moet doorlopen hangt af van welk type ShineLink jij hebt. Bekijk bij jouw omvormer welk type stick er in zit.

  • Ik heb geen ShineLink / ShineLanBox

    Bij sommige installaties is de Growatt omvormer op een andere manier met het internet verbonden. Bijvoorbeeld via wifi of een rechtstreekse internetkabel. Je hebt dan een ShineWiFi of ShineLan. Neem contact op met ons, we helpen je graag verder.