Zonnepanelen met internet verbinden

Je kunt de opbrengst van jouw zonnepanelen in de app of online-omgeving bekijken. Hiervoor moeten ze verbonden zijn met het internet.

Hieronder vind je het stappenplan om jouw zonnepanelen met Enphase micro-omvormers (opnieuw) met het internet te verbinden door middel van TP-Link Powerline Adapters.

Opbrengstapp1

TP-Link Powerline Adapters

Jij hebt zonnepanelen met Enphase micro-omvomers. Om die met internet te verbinden, moet de Envoy verbinding maken met jouw internetmodem of router. Dat kan met een rechtstreekse internetkabel of wifi. Maar met TP-Link Powerline Adapters kun je dit ook gemakkelijk doen. Je hebt dan geen kabels door je huis lopen en toch een goede stabiele verbinding. De powerline adapters sturen het internetverkeer op een veilige manier door via de stroomkabels in jouw huis.

Wat heb ik nodig

  • Een wandstopcontact in de buurt van de Envoy (zie foto)
  • Een wandstopcontact in de buurt van je internetrouter of modem
  • Een set TP-Link Powerline Adapters
Envoy

Nog geen TP-Link Powerline Adapters?

Heb je nog geen TP-Link Powerline Adapters in huis? Bestel ze zelf via onderstaande links:

De adapters plaats je in een wandstopcontact, niet in een verlengblok. Kies de variant met geïntegreerd stopcontact als je geen vrij stopcontact hebt. Je kunt dan gewoon al je stekkers aansluiten.

tp-links

Stappenplan

Er zijn twee soorten TP-Link Powerline Adapters. Welke heb jij? Klik hieronder door naar het juiste stappenplan.

Hulp nodig?

Kom je er niet uit? Of werkt de verbinding na de stappen nog niet? De experts van Enphase helpen je het beste op weg. Zij zijn bereikbaar via 073 303 5859.

Bel Enphase support Contact Energie in Huis
IMG_8793.jpg