Handleiding HRsolar zonneboiler

Gefeliciteerd met jouw HRsolar zonneboiler. Jouw warme tapwater wordt nu duurzaam verwarmd. Met onderstaande tips en handleidingen hou je jouw zonneboiler in topconditie.

Moeder en kind wassen af

Houd je zonneboiler in topconditie

Jij wilt het meeste uit jouw HRsolar zonneboiler halen. Met de tips en handleidingen op deze pagina is dit heel gemakkelijk. Bekijk wat je na installatie moet regelen. Verder vind je hier de belangrijkste documenten terug en vind je antwoord op de meestgestelde vragen. Heb je andere vragen of kom je er zelf niet uit? Ons team zit ook nu voor je klaar. Neem gerust contact met ons op.

Heb jij een dringende storing? Bel dan 088 - 244 0808 (24/7 bereikbaar).

Wat heb ik in huis?

Jouw zonneboilersysteem bestaat uit:

  1. Zonnecollectoren op je dak
  2. Een boilervat
  3. Een regelunit met pomp en expansievat
  4. Jouw cv-ketel

 

HRsolar weergave

De taakverdeling

Hoe werkt het?

Door de collectoren stroomt een glycol-mengsel onder druk. In de collectoren warmt het op, waarna het naar het boilervat stroomt. Het warme glycol-mengsel gaat vervolgens door een buizenstelsel door het boilervat heen. Het geeft de warmte daar af aan het boilervat, waarna het terugstroomt naar de collectoren. Zo wordt overdag het boilervat opgewarmd.

Wanneer jij de warme kraan opent, gaat er warm water uit het boilervat naar jouw kraan toe. Dat stroomt eerst door de cv-ketel. Die zorgt dat het warme water altijd minimaal 65°C is en jij nooit een koude douche hebt. Het water in het boilervat wordt vervolgens aangevuld met (koud) kraanwater. Dat kan weer opgewarmd worden.

Tandenpoetsen moeder en kind

Kom je er niet uit?

Ons team staat voor jou klaar. Neem gerust contact met ons op. Voor dringende storingen zijn we zelfs 24/7 telefonisch bereikbaar.

Bel ons Stuur een bericht
medewerker met headset