Handleiding Techneco Elga warmtepomp

Gefeliciteerd met jouw Techneco Elga warmtepomp. Nu verwarm je jouw huis energiezuinig. Met onderstaande tips en handleidingen hou je jouw warmtepomp in topconditie.

Techneco Elga

Houd je warmtepomp in topconditie

Jij wilt het meeste uit jouw Techneco Elga warmtepomp halen. Met de tips en handleidingen op deze pagina is dit heel gemakkelijk. Bekijk wat je na installatie moet regelen en hoe je jouw thermostaat het beste instelt. Verder vind je hier de belangrijkste documenten terug en vind je antwoord op de meestgestelde vragen. Heb je andere vragen of kom je er zelf niet uit? Ons team zit ook nu voor je klaar. Neem gerust contact met ons op.

Heb jij een dringende storing? Bel dan 088 - 244 0808 (24/7 bereikbaar).

Wat heb ik in huis?

Jouw hybride warmtepomp systeem bestaat uit:

  1. De binnenunit: zorgt ervoor dat de warmte afgegeven wordt aan het cv-water
  2. De buitenunit: haalt de warmte uit de buitenlucht en transporteert het naar de binnenunit
  3. Cv-ketel: zorgt dat je nooit in de kou komt
  4. Thermostaat: stuurt alles aan
Onderdelen Elga Ace

De taakverdeling

Wie doet wat?

De Techeco Elga warmtepomp werkt samen met jouw cv-ketel. De warmtepomp zorgt voor het grootste deel voor een warme woning. De cv-ketel maakt het warme kraanwater en ondersteunt de warmtepomp wanneer het te koud is buiten of je woning te ver afgekoeld is. Zo is het altijd comfortabel warm binnen.

Is het buiten kouder dan 4 graden? Dan verwarmt de cv-ketel jouw woning totdat het buiten 7 graden is. De warmtepomp doet niets.

Is het buiten warmer dan 4 graden? Dan verwarmt jouw warmtepomp je woning. De cv-ketel springt bij als je de thermostaat meer dan 1 graden boven de huidige temperatuur instelt of het langer dan 30 minuten duurt voordat jouw woning op temperatuur is.

zonder hert

Comfortabel in de zomer

Koelen met de Techneco Elga warmtepomp

Met de Techneco Elga kun je jouw woning in sommige situaties ook koelen in de zomer. Het koeleffect is niet hetzelfde als bij een airco, maar je woning kan wel tot 5 graden koeler worden dan normaal. Je warmtepomp gebruikt hier wel extra elektriciteit voor.

Wanneer kun je koelen:

  • Je afgiftesysteem moet geschikt zijn om te kunnen koelen. Het meest geschikt hiervoor is vloerverwarming. We raden het af om met radiatoren te koelen.

  • Het leidingwerk moet geschikt zijn om te kunnen koelen. Is dat niet zo? Dan kan er door condensvorming schade ontstaan.

  • Gebruik je een zone- of naregeling? Die moet ook een koelfunctie hebben.

Koelen met een Elga kan tot schade leiden als jouw woning daar niet voor geschikt is. De gevolgen hiervan vallen buiten de garantie van Energie in Huis. Je kunt de koelmodus instellen op de thermostaat. Bekijk hiervoor de gebruikershandleiding.

vijftig plus stel in woonkamer

Kom je er niet uit?

Kom je er zelf niet uit? Ons team staat voor jouw klaar. Neem gerust contact met ons op. Voor dringende storingen zijn we zelfs 24/7 telefonisch bereikbaar.

Bel ons Stuur een bericht
medewerker met headset