Handleiding Remeha Elga Ace warmtepomp

Gefeliciteerd met jouw Remeha Elga Ace warmtepomp. Nu verwarm je jouw huis energiezuinig. Met onderstaande tips en handleidingen hou je jouw warmtepomp in topconditie.

wp

Houd je warmtepomp in topconditie

Jij wilt het meeste uit jouw Remeha Elga Ace warmtepomp halen. Met de tips en handleidingen op deze pagina is dit heel gemakkelijk. Bekijk wat je na installatie moet regelen en hoe je jouw thermostaat het beste instelt. Verder vind je hier de belangrijkste documenten terug en vind je antwoord op de meestgestelde vragen. Heb je andere vragen of kom je er zelf niet uit? Ons team zit ook nu voor je klaar. Neem gerust contact met ons op.

Heb jij een dringende storing? Bel dan 088 - 244 0808 (24/7 bereikbaar).

Wat heb ik in huis?

Jouw hybride warmtepomp systeem bestaat uit:

  1. De binnenunit: zorgt ervoor dat de warmte afgegeven wordt aan het cv-water
  2. De buitenunit: haalt de warmte uit de buitenlucht en transporteert het naar de binnenunit
  3. Cv-ketel: zorgt dat je nooit in de kou komt
  4. Thermostaat: stuurt alles aan
Onderdelen Elga Ace

De taakverdeling

Wie doet wat?

De Elga Ace warmtepomp werkt samen met jouw cv-ketel. De warmtepomp zorgt voor het grootste deel voor een warme woning. De cv-ketel maakt het warme kraanwater en ondersteunt de warmtepomp wanneer het te koud is buiten of je woning te ver afgekoeld is. Zo is het altijd comfortabel warm binnen.

Het schakelen tussen warmtepomp en cv-ketel gebeurt automatisch. De Elga Ace stuurt jouw cv-ketel aan. Dat doet hij op een slimme manier. Hij kiest voor de energiebron met de laagste energiekosten, waarbij hij zelfs rekening houdt met de stroom- en gasprijzen! Als alternatief kun je de Elga Ace ook zo instellen dat hij zelf het meeste werk doet of dat hij schakelt om zo min mogelijk CO2 te verbruiken. Wil je deze instellingen aanpassen? Bekijk hiervoor de gebruikershandleiding paragraaf 7.3.3.

zonder hert

Comfortabel in de zomer

Koelen met de Elga Ace warmtepomp

Met de Remeha Elga Ace kun je je woning in sommige situaties ook koelen in de zomer. Het koeleffect is niet hetzelfde als bij een airco, maar je woning kan wel tot 5 graden koeler worden dan normaal. Je warmtepomp gebruikt hier wel extra elektriciteit voor.

Wanneer kun je koelen:

  • Je afgiftesysteem moet geschikt zijn om te kunnen koelen. Het meest geschikt hiervoor is vloerverwarming. We raden het af om met radiatoren te koelen.

  • Het leidingwerk moet geschikt zijn om te kunnen koelen. Is dat niet zo? Dan kan er door condensvorming schade ontstaan.

  • Gebruik je een zone- of naregeling? Die moet ook een koelfunctie hebben.

Koelen met een Elga kan tot schade leiden als jouw woning daar niet voor geschikt is. De gevolgen hiervan vallen buiten de garantie van Energie in Huis. Volg de stappen in paragraaf 7.3.2 van de gebruikershandleiding om de koelfunctie in te schakelen.

vijftig plus stel in woonkamer

De beste thermostaat voor jouw Elga Ace

Remeha eTwist thermostaat

De Remeha Elga Ace werkt het beste samen met de Remeha eTwist thermostaat. Met de eTwist thermostaat heb je een slimme thermostaat in huis die je gemakkelijk bedient. Zelfs onderweg via de eTwist app. Bekijk hieronder hoe je het meest uit de eTwist haalt.

Heb jij een andere thermostaat hangen? Overweeg over te stappen naar een eTwist voor nog meer comfort.

Ik wil ook een eTwist thermostaat
eTwist

Kom je er niet uit?

Ons team staat voor jouw klaar. Neem gerust contact met ons op wanneer je er niet uit komt of een vraag hebt. Voor dringende storingen zijn we zelfs 24/7 telefonisch bereikbaar.

Bel ons Stuur een bericht
medewerker met headset