Let op! Geld lenen kost geld.

Geen spaargeld gebruiken?

Voor energiebesparende oplossingen hoef je niet per se je spaargeld te gebruiken. Je kunt ook genieten van de voordelen zonder zelf te investeren. Die keuze is aan jou.

We zetten kosteloos de financieringsmogelijkheden voor je op een rij. Zo kun je eenvoudig beslissen of je zelf investeert of leent tegen gunstige voorwaarden van de overheid.

 
Ontvang een advies op maat
Vrouw op bank met ipad

Hulp bij keuze

Zelf investeren of slim financieren?

Zelf investeren
Zelf investeren is een interessante belegging. Je verdient de investering terug via een lagere energierekening. De besparing is vaak meer dan je aan rente zou hebben ontvangen op je spaarrekening.

Slim financieren
Financieren zonder zelf te investeren kan ook. De overheid heeft speciale regelingen voor energiezuinige oplossingen. Daarbij is de rente laag en zijn de voorwaarden gunstig. De kosten aan rente en aflossing zijn vaak zelfs lager dan de besparing op de energierekening. Zo houd je dus geld over.

 

Help mij kiezen
ENE_Financieringsplan_Grafiek

Slim geregeld

Advies op maat

We helpen je met het maken van de beste keuze. Daarom ontvang je een overzicht van de financieringsopties bij je offerte. Je kunt dit bespreken met onze gespecialiseerde adviseurs.

  • Duidelijk overzicht zelf investeren of financieren
  • Afgestemd op jouw situatie
  • Producten, subsidies en financiering op elkaar afgestemd
  • Deskundig en onafhankelijk advies
  • Geen bank of notaris nodig
Plan een telefonisch adviesgesprek
Vijftigplus stel in woonkamer

Slim financieren

De verschillende opties op een rij

Er zijn verschillende mogelijkheden om de energiebesparende oplossingen slim te financieren.

Onze adviseurs zetten de mogelijkheden voor jou op een rij. Wil je de maatregelen meefinancieren met je hypotheek? Neem dan contact op met je hypotheekadviseur.

Advies op maat
Gezin aan eettafel

Hoe werkt de Energiebespaarlening?

Via het Nationaal Warmtefonds stelt de overheid financieringen beschikbaar tegen aantrekkelijke voorwaarden. Daarmee kun jij jouw energiebesparende maatregelen slim financieren.
Bekijk de video voor meer informatie.

Huren vaak minder voordelig

Bij sommige andere aanbieders kun je energiebesparende maatregelen huren. Dat is veel minder voordelig dan zelf investeren of gebruik maken van een lening. We zetten de verschillen op een rij.

Financieren met duurzame lening
Kopen met spaargeld
Huren van een aanbieder
Spaargeld nodig
Jouw eigendom
Hogere woningwaarde
Btw-teruggave en subsidies
Maandbedrag
-
€€
Netto besparing / mnd
€€
€€€
Rente fiscaal aftrekbaar

Klantervaring: slim financieren

Ahmed Lazaar vertelt over hoe hij via een slimme financiering zonnepanelen en een warmtepomp kocht. Meer ervaringen van onze klanten? Klik hier.

We staan voor je klaar

Een keuze maken voor de beste financiering is niet altijd makkelijk. Daarom helpen we jou graag.

Ontvang een offerte Bel ons direct
medewerker met telefoon

Vergunning en Kifid

Autoriteit Financiële Markten (AFM)

Energie in Huis is onderdeel van Eneco Duurzaam Wonen B.V. en is daarmee geregistreerd als financieel dienstverlener met een vergunning voor het adviseren voor en bemiddelen in consumptief krediet. Je kunt onze vergunning vinden in het register voor financiële dienstverleners van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Ons vergunningnummer is 12043260.

Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid)

Kifid, het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening, is het deskundige en toegankelijke financiële klachteninstituut voor consumenten en kleinzakelijke ondernemers en zzp’ers. Eneco Duurzaam Wonen B.V. is aangesloten bij Kifid onder aansluitingsnummer 300.016030. Meer informatie is te vinden op de website van Kifid.

Eneco Duurzaam Wonen B.V.

Energie in Huis is onderdeel van Eneco Duurzaam Wonen B.V. . Eneco Duurzaam Wonen distribueert producten onder het eigen label Energie in Huis maar ook op whitelabel basis in samenwerking met partners zoals Eneco.