covid-19

Maatregelen omtrent het coronavirus

Iedereen wordt momenteel geraakt door het coronavirus COVID-19. Hier leggen we je uit wat voor gevolgen dit heeft voor de werkzaamheden van Energie in Huis.

Maatregelen omtrent het coronavirus

Iedereen wordt momenteel geraakt door de gevolgen van het coronavirus COVID-19. Als je het geluk hebt dat er in je directe omgeving niemand ziek is geworden, dan is je dagelijkse leven waarschijnlijk alsnog beïnvloed door de maatregelen vanuit de overheid. Maatregelen die logisch zijn, aangezien ze in het belang zijn van de volksgezondheid. En deze maatregelen hebben natuurlijk ook invloed op ons. We werken daarom waar mogelijk thuis en waar thuiswerken geen optie is, zoals bij onze installateurs, daar werken we op een aangepaste manier verder. Hieronder lees je wat dat precies inhoudt.

Welke dingen blijven normaal doorgaan

We blijven gewoon telefonisch bereikbaar voor vragen en offerteaanvragen. Wel werken onze customer service medewerkers en adviseurs veelal vanuit huis. Dus mocht het voorkomen dat een gesprek enigszins verstoord wordt door spelende kinderen of blaffende honden, neem het ze dan niet te veel kwalijk. Verder kun je juist nu – de meesten van ons hebben door de maatregelen tijd over – een offerte aanvragen. We denken graag met je mee over de juiste oplossing om energie (en geld) te gaan besparen.

Welke dingen gaan net iets anders

De schouw-, installatie- en storingsopdrachten zullen ‘contactloos’ worden uitgevoerd. Oftewel: deze opdrachten gaan zo veel mogelijk door, maar wel op basis van het Protocol Samen Veilig Doorwerken van de overheid. We gaan je contactloos helpen. Mocht je binnenkort een installateur op bezoek krijgen, dan bellen we je van tevoren op om alles even door te nemen. Om je een beeld te geven van wat contactloos inhoudt, hebben we hier de belangrijkste maatregelen op een rij gezet.

Onze installateurs zullen:
 • Geen handen schudden
 • Altijd 1,5 meter afstand houden
 • Geen koffie, thee of ander drinken aannemen
 • Voor, tijdens en na bezoeken met hoge regelmatig hun handen wassen en/of desinfecteren
 • Alles schoonmaken/ontsmetten wat ze aangeraakt hebben
 • Uitsluitend gebruikmaken van hun eigen gereedschap
Verder hebben we onze installateurs geïnstrueerd om:
 • Niet te komen werken als ze verkoudheidsklachten hebben
 • Niet te komen werken als ze (beginnende) koortsklachten hebben
 • Niet te komen werken als ze iemand in hun omgeving hebben met deze klachten
Jij kunt natuurlijk ook helpen door:
 • Geen handen te schudden
 • De 1,5 meter afstand in acht houden
 • De plek waar gewerkt moet worden goed toegankelijk te maken
 • Niet in dezelfde ruimte in huis te verblijven als waar de monteurs moeten werken
 • Het vooraf aan te geven als je last hebt van koorts- of verkoudheidsklachten. We verzetten dan gewoon de afspraak.

Welke dingen doen we nu even niet

Onderhoudsbezoeken aan warmtepompen en cv-ketels voeren we voorlopig niet uit. Ook als een afspraak voor een bezoek al ingepland stond, dan gaat hij niet door. De simpele reden hiervoor is dat deze onderhoudsbezoeken niet urgent zijn, dus eenvoudig te verplaatsen naar een later moment. Daarnaast duren deze bezoeken vaak erg kort, waardoor onze technici bij erg veel mensen per dag over de vloer komen, iets wat we in deze tijd juist willen voorkomen. Voor jouw veiligheid en die van onze medewerkers, zullen we deze bezoeken dus verplaatsen naar een later moment. Om te bepalen wanneer dit zal zijn houden wij de berichtgevingen van het RIVM nauwlettend in de gaten. Wanneer de bezoeken weer mogelijk zijn, nemen wij contact met je op en plannen we een nieuwe afspraak in. We willen ons excuseren voor dit eventuele ongemak en hopen dat je dit begrijpt.

Vragen & opmerkingen

Het coronavirus leidt logischerwijs tot veel vragen. Voor vragen omtrent het coronavirus in het algemeen is het verstandig om een kijkje te nemen bij de veel gestelde vragen op de website van het RIVM. Voor vragen die direct gerelateerd zijn aan onze dienstverlening kun je natuurlijk direct contact met ons opnemen.

Familie Mulder

Familie Mulder - Maartensdijk

Energie in huis is een accurate firma om zaken mee te doen. Prima prijs/kwaliteit verhouding en goede administratieve afhandeling. Voor de afhandeling van de offerte wordt één persoon aangesteld als jouw contactpersoon, hetgeen prima werkt en persoonlijk erg prettig is. De montage werd vakkundig en punctueel uitgevoerd.

Beoordeling: