4 Mythes over de zonneboiler

1. Op bewolkte dagen, geen warm water

Een zonneboiler werkt niet via zonlicht maar via zonnestraling. Het systeem bestaat uit zonnecollectoren en een boiler. De zonnecollectoren plaats je op je dak en vangen de zonnestraling  op. De vloeistof die door de collectoren stroomt wordt verwarmt door de energie van de zonnestraling. Via een pomp gaat de opgewarmde vloeistof naar je boiler en via een warmtewisselaar wordt de warmte afgegeven aan het tapwater. Dus ook in hartje winter of bij bewolkt weer heb je warm tapwater van je zonneboiler.

2. Voor een zonneboiler is een ingrijpende verbouwing nodig

Nee joh! Je cv-ketel blijft gewoon hangen en de boiler wordt door onze installateur naast je cv-ketel geplaatst. Als er niet voldoende zonnestraling is, brengt je cv-ketel het tapwater tot de gewenste temperatuur. Zo heb je altijd warm water.

3. Zonnecollectoren vergen veel onderhoud

Nee, dat valt heel erg mee. De vloeistof die voor de warmteoverdracht zorgt tussen de collectoren en de boiler bestaat uit een mengsel van een antivriesproduct en water. Deze vloeistof moet één keer om de drie jaar gecontroleerd en eventueel vervangen worden. Een zonneboiler gaat makkelijk 25 jaar mee. In die tijd zal je misschien de pomp of het expansievat een keer moeten vervangen.

 

4. Een zonneboiler is duur

Door overheidssubsidie hoef je die kosten niet helemaal zelf te dragen. Je hebt al een zonneboiler vanaf € 3.000,-. Daarnaast zijn er ook voordelige financieringsopties mogelijk. Je bespaart dan zonder investering toch iedere maand op je enegergiekosten. Bekijk ons financieirngsplan. 

 

 


 

 

Warm water van de zon?

Wil je weten of een zonneboiler geschikt is voor jouw woning? En hoeveel je daarmee bespaart? Of heb je een andere vraag? We helpen je graag verder.

Ontvang advies op maat
Anne