pv

4 mythes over zonnepanelen

1. Zonnepanelen hebben alleen zin op een dak gericht op het zuiden

Daken die op het zuiden zijn gericht zijn het meest geschikt voor de installatie van zonnepanelen. Er wordt dan maximaal gebruik gemaakt van direct zonlicht. Maar ook daken die op het westen of het oosten gericht zijn leveren een goed rendement. Platte daken zijn ook geschikt omdat je de panelen dan op zowel zuid, oost als west kan richten. Op die manier kan je de opwekking over de dag spreiden, je ontziet dan het elektriciteitsnet. Daarbij is het ook voordelig voor jezelf omdat je meer van je opgewekte energie zelf kan verbruiken in plaats van dat je het teruglevert aan het net. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn op jouw dak? Vraag vrijblijvend adviesgesprek aan en ontvang een offerte.

2. Zonnepanelen worden goedkoper

Helaas niet waar. De laatste jaren daalden de prijzen van zonnepanelen inderdaad wel en voor veel mensen is dit een reden om nog even te wachten. Maar de prijs daalt nu al een tijd niet meer. Technologische vooruitgang kan uiteindelijk zorgen voor een hogere stroomproductie per zonnepaneel. Voorlopig gaat de prijs van zonnepanelen zelf dus niet naar beneden. Sterker nog, de prijs wordt ook weer omhooggestuwd door een tekort aan grondstoffen. Wachten op goedkopere zonnepanelen heeft de laatste jaren niet tot een hogere besparing geleid. Het is daarom voordeliger om direct over te gaan op een lagere energierekening.

3. Zonnepanelen zijn niet mooi

Niet iedereen vindt zonnepanelen mooi. Tegenwoordig kun je wel kiezen uit volledig zwarte panelen en worden deze door onze installateurs mooi strak op het dak gelegd. Heb je een plat dak, dan ziet uiteraard niemand ze liggen dus hoef je je daar niet druk over te maken.

4. Zonnepanelen leveren niets op in de winter

Niet waar! Zonnepanelen werken niet alleen op zonnestraling, maar ook op daglicht. Zolang er licht is, leveren zonnepanelen dus stroom. Daarnaast wordt er bij lage temperaturen juist meer energie opgewekt.

 

 

Zonnepanelen op jouw dak?

Wil je weten of zonnepanelen geschikt zijn voor jouw woning? En hoeveel je daarmee bespaart? Of heb je een andere vraag? We helpen je graag verder.

Ontvang een offerte op maat
Tony